Ingredienser
Fiskesuppe er en favoritt i mange norske hjem. Denne fiskesuppen med torsk, laks og reker er til å slurpe i seg.
Fremgangsmåte
-
Del fisken i store jevne terninger. Rens grønnsakene og kutt gulrøtter, purre og squash i jevne tynne strimler eller skiver. Finhakk løk og hvitløk.
-
Smelt smøret i en tykkbunnet gryte og ha i løk og hvitløk. La det frese til løken er myk og blank. Rør inn melet og la det frese et lite minutt under omrøring. Visp inn fiskekraft, litt etter litt, og halvparten av fløten.
-
La suppen småkoke i ca. 15 minutter. Smak til med salt, pepper og noen dråper sitronsaft.
-
Legg fisken og grønnsakene i suppen og la det trekke i noen få minutter. Rør forsiktig inn resten av fløten. Ha til slutt i reker og urter.
-
Server suppen med godt brød til.