Fiskekaker med kløftepoteter og moste erter

Fiskekaker med kløftepoteter og moste erter

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Ingredienser

Fiskekaker er en ekte hverdagshelt - klassisk og innmari godt!

Fremgangsmåte

Varm ovnen til 215 grader. Del potetene i smale båter. Vend potetbåtene med olje, salt og pepper og fordel potetene utover et stekebrett med bakepapir. Stek potetene midt i ovnen til de er gylne, sprø og møre.
Rør sammen alle ingrediensene til remuladen. Smak til med salt og kvernet pepper.
Kok opp erter med litt vann og en klype salt. Hell av vannet og kjør ertene raskt sammen med 1 god spiseskje smør med en stavmikser, eller i en hurtigmikser. Ha de moste ertene tilbake i kasserollen og smak til med salt og pepper.
Stek fiskekakene i en stekepanne med litt smør eller olje til fiskekakene er gjennomvarme.
Server de nystekte fiskekakene med kløftepoteter, remulade og moste erter.