Tre forskjellige yoghurtmarinader til laks

Yoghurtmarinade til laks som skal stekes eller grilles. Med gresk yoghurt og krydderurter får laksen frisk, saftig zorba-smak!

20-40 min
Enkel
Tre forskjellige yoghurtmarinader til laks

Slik gjør du

  1. Marinade 3:

    1. 1
      Bland gresk yoghurt med resten av ingrediensene.
    2. 2
      Legg laksefileter i en smurt ildfast form og fordel yoghurtblandingen over filetene. Ha på litt salt og pepper.
    3. 3
      Legg grønnsaker i formen sammen med fisken, f.eks. 4 vårløk og 1 pk sukkererter.
    4. 4
      Sett formen midt i forvarmet ovn, på 210°C og stek i 15 minutter.
    5. 5
      Server gjerne med grønn salat og ovnsbakte poteter.
    6. 6
      Fisk som skal grilles: Dersom du ønsker å tilberede fisken på grill, følger du samme fremgangsmåte. Men lag da små skåler av aluminiumsfolie som er er beregnet å ha på grill. Fordel fisken og grønnsakene i skålene og stek på grill i ca. 10–15 minutter.