Stekt skrei med fennikel og potetmos
Stekt skrei med rømmesaus som smelter på fisken, potet og gulrot er en tradisjonell rett. Her er den servert med fennikel som setter en spesiell spiss på smaken.
20-40 min
Enkel
Tips!
Server stekt skrei med fennikel, rømmesaus og kokte gulrøtter og poteter.
Slik gjør du
- 1Skrap fiskeskinnet godt og del skreien i jevnstore serveringsstykker
- 2Dryss dem lett med salt på kjøttsiden, og la dem ligge i ca. 10 minutter, så saltet trekker godt inn
- 3Smelt smør i en stekepanne og legg i skreien med skinnet ned
- 4Stek til skinnet blir mørkt brunt, ca. 4.5 minutter. Snu fisken og stek den 1 minutt på kjøttsiden.
- 1
Fennikel
- 1Rens fennikel og skjær i tynne båter
- 2Stek dem i smør til de er knapt møre, 3-4 minutter
- 1
Rømmesaus
- 1Smelt smør og avkjøl det til fingervarmt
- 2Pisk inn rømme til en kremaktig blanding
- 3Smak gjerne til med sitronsaft
- 1