Stekt ris med sei

Stekt ris er en enkel og smakfull hverdagsmiddag. Her får risen selskap av sei, sprø grønnsaker og krydder, og toppes med friske urter.

60+ min
Enkel
Stekt ris med sei
Tips!

Denne retten blir best om man koker risen dagen før og oppbevarer den i en boks i kjøleskapet. Alternativt bør du koke risen minst et par timer før, slik at den får dampet av seg mest mulig fuktighet.

Slik gjør du

    1. 1
      Kok risen etter anvisning på pakken. Skjær purreløken i skiver, og gulrøttene og løken i små terninger.
    2. 2
      Fres purreløk, gulrot og løk i olje til løken er blank, og ta det ut av stekepannen. Stek seien i smør på høy varme mens du hakker den i mindre biter. Bland deretter inn de stekte grønnsakene. Smak til med krydderblanding og ta alt ut av stekepannen.
    3. 3
      Stek risen på høy varme i olje. Når risen begynner å bli litt sprø, tilsettes de frosne ertene, fisken og grønnsakene. Smak eventuelt til med mer krydderblanding.
    4. 4
      Server risen med soyasaus til, og gjerne noen friske urter som koriander og vårløk.