Steinbit med kremet purre

Steinbit er fast i kjøttet og har en god, mild fiskesmak, og filetene er enkle å tilberede. Her har vi bakt dem i ovnen sammen med purreløk og fløte – en rett som passer både til hverdag og fest.

40-60 min
Enkel
Steinbit med kremet purre

Slik gjør du

    1. 1
      Forvarm stekeovnen til 180 °C.
    2. 2
      Begynn med purre: del purre på langs og skyll godt. Skjær den i 2 cm brede biter.
    3. 3
      Varm smør i en vid stekepanne og fres purren til den er myk og blank. Tilsett sennep og matfløte og kok opp. Smak til med litt salt og pepper. Hell over i en ildfast form.
    4. 4
      Skjær steinbit i porsjonsstykker og legg den i formen sammen med purre. Krydre med salt og pepper. Sett formen midt i ovnen i ca. 20 minutter.
    5. 5
      Kok poteter mens fisken står i ovnen.
    6. 6
      Hakk dill grovt. Dryss over hakket dill og server med kokte poteter og sitronbåter.