Skrei med sandefjordsmør
Skrei med sandefjordsmør er en klassiker i norske hjem. Med potet, gulrot og purre er søndagsmiddagen komplett.
20-40 min
Enkel
Tips!
Server skreien med sandefjordsmør, poteter, gulrot og purre
Slik gjør du
- 1Skjær skreifileten i porsjonsstykker
- 2Kok opp vann i en vid kasserolle, tilsett salt og eddik, og skru opp varmen
- 3Ha skreistykkene i vannet og la trekke under lokk i 70-10 minutter
- 1
Sandefjordsmør
- 1Kok opp kremfløte og la det småkoke under omrøring til mengden er halvert
- 2Trekk kasserollen av platen og pisk inn terninger av kaldt smør. Sausen må ikke koke, da skiller den seg
- 3Smak til med sitronsaft og rør inn hakket persille
- 1
Tilbehør
- 1Skrell potetene og gulrot, og rens purre
- 2Skjær gulrot og purre i skiver
- 3Kok potetene møre i lettsaltet vann, ca 20 minutter
- 4Ha i gulrot når det gjenstår 10 minutter av koketiden, og purre når det gjenstår 5 minutter
- 1