Skrei med sandefjordsmør

Skrei med sandefjordsmør er en klassiker i norske hjem. Med potet, gulrot og purre er søndagsmiddagen komplett.

20-40 min
Enkel
Skrei med sandefjordsmør
Tips!

Server skreien med sandefjordsmør, poteter, gulrot og purre

Slik gjør du

    1. 1
      Skjær skreifileten i porsjonsstykker
    2. 2
      Kok opp vann i en vid kasserolle, tilsett salt og eddik, og skru opp varmen
    3. 3
      Ha skreistykkene i vannet og la trekke under lokk i 70-10 minutter
  1. Sandefjordsmør

    1. 1
      Kok opp kremfløte og la det småkoke under omrøring til mengden er halvert
    2. 2
      Trekk kasserollen av platen og pisk inn terninger av kaldt smør. Sausen må ikke koke, da skiller den seg
    3. 3
      Smak til med sitronsaft og rør inn hakket persille
  2. Tilbehør

    1. 1
      Skrell potetene og gulrot, og rens purre
    2. 2
      Skjær gulrot og purre i skiver
    3. 3
      Kok potetene møre i lettsaltet vann, ca 20 minutter
    4. 4
      Ha i gulrot når det gjenstår 10 minutter av koketiden, og purre når det gjenstår 5 minutter