Skrei med chorizo
I denne oppskriften møter den milde og friske smaken av skrei den spenstige og sterke smaken av chorizo. Dette er en vinner til fest.
20-40 min
Middels
Tips!
Server skreien med chorizoblandingen og potetmos.
Slik gjør du
- 1Sett stekeovnen på 200 grader
- 2Skjær skreifileten i porsjonsstykker
- 3Rør saltet ut i vann og la skreien ligge i vannet i 15 minutter
- 4Ta skreistykkene ut av vannet og tørk dem med tørkepapir
- 5Stek skreistykkene med skinnsiden ned i solsikkeolje i en varm stekepanne til skinnet er brunt, ca. 3 minutter
- 6Legg stykkene over i en smurt ildfast form med skinnsiden opp og stek i stekeovnen til den er ferdig, ca. 3 minutter
- 7Skjær chorizo i skiver og stek dem sprø i stekefettet fra skreien.
- 8Skjær persille i strimler, ta kjernene ut av granateple og riv skall av sitron
- 9Bland persille, granateple og sitronskall med chorizopølse
- 1
Potetmos
- 1Skrell poteter og skjær i skiver
- 2Kok potetskivene møre, mos dem, og rør inn melk og smør til passe konsistens.
- 3Smak til med salt og pepper
- 1