Skrei med chorizo

I denne oppskriften møter den milde og friske smaken av skrei den spenstige og sterke smaken av chorizo. Dette er en vinner til fest.

20-40 min
Middels
Skrei med chorizo
Tips!

Server skreien med chorizoblandingen og potetmos.

Slik gjør du

    1. 1
      Sett stekeovnen på 200 grader
    2. 2
      Skjær skreifileten i porsjonsstykker
    3. 3
      Rør saltet ut i vann og la skreien ligge i vannet i 15 minutter
    4. 4
      Ta skreistykkene ut av vannet og tørk dem med tørkepapir
    5. 5
      Stek skreistykkene med skinnsiden ned i solsikkeolje i en varm stekepanne til skinnet er brunt, ca. 3 minutter
    6. 6
      Legg stykkene over i en smurt ildfast form med skinnsiden opp og stek i stekeovnen til den er ferdig, ca. 3 minutter
    7. 7
      Skjær chorizo i skiver og stek dem sprø i stekefettet fra skreien.
    8. 8
      Skjær persille i strimler, ta kjernene ut av granateple og riv skall av sitron
    9. 9
      Bland persille, granateple og sitronskall med chorizopølse
  1. Potetmos

    1. 1
      Skrell poteter og skjær i skiver
    2. 2
      Kok potetskivene møre, mos dem, og rør inn melk og smør til passe konsistens.
    3. 3
      Smak til med salt og pepper