Fiskegryte (DNT)

I Norge har lange tradisjoner for å konservere fisk. Røkt, tørket og saltet fisk er gode turkompanjonger, og man trenger bare litt for å sette smak på en ellers mild rett. Både konservert og fersk, selvfanget fisk kan brukes i denne gryta.

20-40 min
Enkel
Fiskegryte (DNT)
Tips!

Har du tørt brød i sekken, så skjær det i små biter og rist i panne med smør – godt som topping!

Slik gjør du

    1. 1
      Kok makaroni som anvist på pakken, tilsett grønnsakene på slutten og kok de møre samtidig. Sil av og ta vare på kokevannet.
    2. 2
      Bland suppepulveret med kokevannet fra makaroni og grønnsaker og kok videre som anvist på pakken. Bland inn makaroni og grønnsaker, og eventuelt fisk.
    3. 3
      Bland tørt brød, og evt knust knekkebrød, med litt smør, salt og pepper og stek det gyllent i pannen.
    4. 4
      Server gryta med krønsj på toppen.
    5. 5
      FRA NATUREN: Sommer: Sukkertang, rød kløver og selvfisket fisk. Høst: Sukkertang og selvfisket fisk.