Fish and chips

Fish and chips

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Ingredienser

Fish and chips er en kjempegod og enkel middagsrett – lager du den i airfryer blir den ekstra sprø. Server med ertepuré og syltet rødløk til.

Fremgangsmåte

Forvarm airfryeren til 190 °C.
Rør sammen majones og sriracha/chilisaus.
Kok opp 2 dl lettsaltet vann og kok ertene sammen med litt smør. Sil av litt av vannet og kjør det til en grov puré med en stavmikser. Smak til med salt og pepper.
Legg de panerte fiskefiletene og pommes frites i airfryer-kurven.
Stek fisken i 8 x 2 minutter. Snu fisken halvveis i steketiden. Rist også kurven når du snur fisken, slik at alle potetene blir sprø.
Server panert fisk med pommes frites og ertepuré til, og gjerne en skvis sitron.
Syltet rødløk:
Skjær løken i tynne skiver eller ringer. Bland limesaft og sukker, rør til sukkeret har løst seg opp. Hell laken over løken og la det stå kjølig i ca. 30 minutter.