Fargerike kjøttkaker

Fargerike kjøttkaker

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Ingredienser

Vil du lage en ekstra fargerik kjøttkakemiddag? Da burde du servere kjøttkakene med en lekker kikertmos og en frisk kålsalat til.

Fremgangsmåte

Varm kjøttkakene i en stekepanne med litt olje eller smør.
Finsnitt eller riv kål og gulrot. Skrell klementinene og skjær dem i biter eller ­skiver. Bland rødkål, gulrot, klementiner, granateplekjerner, sitronsaft og oliven­olje. Smak salaten til med salt og pepper og bland til slutt inn hakkede urter.
Hell laken av kikertene og skyll dem godt i kaldt vann. Bruk en stavmikser eller hurtigmikser og kjør kikertene til en jevn mos sammen med finhakket hvitløk, rødbeter, rødbetlake, sitronsaft, olivenolje, en klype chili og en god klype salt. Juster med en skvett vann hvis mosen blir for tykk, og smak til med mer sitron og salt om nødvendig.
Riv agurken og bland den sammen med rømme. Smak til med sitron, salt og pepper.
Server varme kjøttkaker med kikertmos, sprø salat og agurk- og rømme­dressing.
Denne retten inneholder ca. 600 g grønnsaker.