Ingredienser
Fremgangsmåte
-
Varm ovnen til 210°C .
-
Del potetene i smale båter og vend de i olje, salt og pepper. Fordel potetbåtene utover et stekebrett med bakepapir, eller i en ildfast form (potetbåtene skal helst ikke ligge oppå hverandre). Stek potetene midt i ovnen til de er gylne, sprø og møre.
-
Varm karbonadene i en stekepanne, eller varm de på et brett i ovnen, samtidig med potetene.
-
Skrell gulrøttene og kast det ytterste skallet. Fortsett å skrelle gulrøttene til lange tynne gulrotbånd. Ha båndene over i en liten bolle, og tilsett appelsinsaft, noen gode dråper olivenolje og en klype salt.
-
Rens og skjær blomkålen i 1 cm tykke skiver. Stek blomkålen i en stor stekepanne med litt olje. Krydre med salt og pepper og stek blomkålen gyllen og mør.
-
Rør lett sammen rømme og sweet chili sauce.
-
Server karbonadene med potetbåter, gulrotbånd, stekt blomkål og rømmedipp. Dryss gjerne over litt friske urter før servering.