Fargerike biffkarbonader

Fargerike biffkarbonader

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Ingredienser

Fremgangsmåte

Varm ovnen til 210°C .
Del potetene i smale båter og vend de i olje, salt og pepper. Fordel potetbåtene utover et stekebrett med bakepapir, eller i en ildfast form (potetbåtene skal helst ikke ligge oppå hverandre). Stek potetene midt i ovnen til de er gylne, sprø og møre.
Varm karbonadene i en stekepanne, eller varm de på et brett i ovnen, samtidig med potetene.
Skrell gulrøttene og kast det ytterste skallet. Fortsett å skrelle gulrøttene til lange tynne gulrotbånd. Ha båndene over i en liten bolle, og tilsett appelsinsaft, noen gode dråper olivenolje og en klype salt.
Rens og skjær blomkålen i 1 cm tykke skiver. Stek blomkålen i en stor stekepanne med litt olje. Krydre med salt og pepper og stek blomkålen gyllen og mør.
Rør lett sammen rømme og sweet chili sauce.
Server karbonadene med potetbåter, gulrotbånd, stekt blomkål og rømmedipp. Dryss gjerne over litt friske urter før servering.