Scampitaco

Scampitaco

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Ingredienser

En forfriskende tacovariant med scampi og mango, toppet med pico de gallo og rømmedressing!

Fremgangsmåte

Rens scampiene og tørk dem godt. Mariner scampien i tacokrydder, malt paprika, chilikrydder og olje mens resten av retten tilberedes.
Lag pico de gallo: Finhakk tomater, chili, rødløk og hvitløk. Bland det sammen og smak til med salt og limesaft.
Mos avokadoen med en gaffel og smak til med litt salt og limesaft. Skjær mangoen i små biter eller strimler.Kjør ingrediensene til dressingen i en blender. Varm tortillalefsene etter anvisning på pakken.
Ha litt olje i en stekepanne og stek scampiene på høy varme i ca. 2 minutter på hver side. Hell litt limesaft i pannen mot slutten av steketiden.
Anrett tortillalefsene med scampi, pico de gallo, avokadomos, mango, salat og dressing.

Tips:

Det tar ca. 2 timer å tine scampi i vanlig romtemperatur. Legg de frosne scampiene utover et papir. Ikke la scampiene ligge oppå hverandre, men legg dem flatt utover. Jo mer spredt de ligger, desto raskere tiner de. Dersom du ønsker å tine scampiene raskere, kan du legge dem i en stor bolle med kaldt vann og røre godt. Bytt vannet med jevne mellomrom og fortsett å røre. Når scampiene har tint, lar du dem renne godt av seg.