Djevelegg med ansjos

Djevelegg med ansjos

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Ingredienser

Hvor «djevelske» disse eggene skal være kan du selv justere med chilisaus, men litt sting skal det være. Topp med en liten ansjosfilet og server eggene med det samme.

Fremgangsmåte

Hardkok eggene i 8 minutter (10 minutter hvis de er store), og avkjøl i kaldt vann. Skrell eggene og del dem i to. Ta forsiktig ut plommen, uten å ødelegge eggehviten.
Mos eggeplommene i en bolle sammen med smør, majones, sennep og chilisaus. Rør til alt er godt blandet. Smak til med salt og pepper. Bland inn 2 ss rødløk og 2 ss gressløk.
Legg de hardkokte eggehvitene på et passende fat. Fyll eggeplommeblandingen tilbake i eggehviten. Dryss over resten av løken og gressløken, og drypp over litt ekstra chilisaus. Topp djeveleggene med en liten ansjosfilet.