Ingredienser
Har du en sønn eller datter med dinosaur-dilla? Da må du bake denne dinosaurkaken.
Fremgangsmåte
-
Kok opp smør og vann i en stor kjele.
-
Trekk kjelen av platen og tilsett resten av ingrediensene.
-
Bland alt godt sammen og hell røren i en bakepapirkledd langpanne. Stekes ved 180 °Ci ca. 30 minutter i en stor langpanne på nederste rille.
-
Rør smør og melis mykt og rør inn egget. Del kremen i to. Rør inn ca. 1/4 flaske grønn konditorfarge i den ene delen og 2 ss kakao i den andre delen.
-
Legg på dinosaurmønsteret litt diagonalt over kaken og skjær rundt mønsteret med en liten spiss kniv.
-
Løft dinosaurkaken over på et fat. Smør den grønne kremen over. Drypp over noen dråper grønn konditorfarge langs ryggen og halen og dra det litt utover med en kniv.
-
Drypp noen dråper grønn farge i kokosen og bland sammen til en fin grønn farge. Legg kokosen på fatet som gress og pynt med non-stop som blomster.
-
Lag gelé som anvist på pakken. Sett kaldt til den så vidt begynner å stivne. Rør i geleen, så den blir litt knudrete. Rør lett inn noen dråper blå farge. Geleen legges på fatet som himmel.
-
Resten av kaken som blir igjen etter at dinosauren er skåret ut, kan pyntes med sjokoladekremen, og bli en ekstra kake til de voksne. Eller restene kan brukes til å lage punsjeboller.