Byggotto (DNT)

Byggotto (DNT)

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Ingredienser

Bygg er en enkel og ren råvare som kan smaksettes på utallige måter, og er i tillegg både sunn og bærekraftig mat. Byggotto kan serveres som forrett, siderett eller hovedrett. Litt selvfisket fisk, en god lokal ost eller tørket kjøtt som topping løfter smaken.

Fremgangsmåte

Del soppen i passe store biter og stek i smør til den er gylden. Kutt opp purre, ha den i gryta og stek noen minutter til.
Tilsett byggryn, buljongterning og vann. La det koke i ca 20 min. Rør av og til.
Ha i gulrot og erter, tørrmelk, og eventuelt en lokal ost for å få en mer kremet byggotto. Ta kjelen av platen. Smak til med salt og pepper.
Pynt med urter, tyttebær, tørket kjøtt eller fisk.
FRA NATUREN Sommer: Strandreddik og bergmynte. Høst: Sopp, tyttebær og bakkemynte.

Tips:

Tilsett omtrent like mye linser som bygg for en mer mettende hovedrett.