Bondeomelett – den tradisjonelle restemiddagen

Bondeomelett – den tradisjonelle restemiddagen

Tidsforbruk

40-60 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Ingredienser

Omelett slår sjelden feil og med denne klassiske retten får du gjort nytte av det du måtte ha av kjøtt- og grønnsaksrester. Enkelt, næringsrikt og godt!

Fremgangsmåte

Forvarm stekeovnen til 180 °C.
Del det du måtte ha av kjøtt og grønnsaker i jevne terninger. Her har vi brukt grillpølser, paprika, tomater og ruccola.
Smør en paiform med smør eller margarin. Fordel kjøttet og grønnsakene utover i formen.
Pisk egg, melk/fløte og rømme/creme fraiche lett sammen. Rør inn raspet ost, og salt og pepper etter smak.
Hell røren over kjøttet og grønnsakene. Stek retten i stekeovnen i ca. 30 minutter til omeletten er fast i midten.

Tips:

Har du litt ost som har ligget i kjøleskapet en stund, er denne fin å raspe opp og bruke i matlaging. Revet ost kan også fryses og tas opp når du skal bruke den.