Slik steker du biff

Alt er lett når man kan det. Å steke en perfekt biff er den enkleste sak i verden... når du har lært deg det. Her gir vi deg rådene.

20 min
Enkel
Slik steker du biff

Slik gjør du

    1. 1
      Kjøttet bør ligge i romtemperatur i ca 30 minutter før det skal stekes. Biffene bør være omtrent like tykke. Tørk kjøttet med kjøkkenpapir før steking, og dryss på salt og pepper.
    2. 2
      Bruk god varme og la stekepannen bli varm før du legger i margarin eller olje. Når margarinen slutter å bruse og er nøttebrun kan du legge i kjøttet. Oljen er varm nok når du stikker et treredskap ned i den og det bruser rundt. 
    3. 3
      Legg ikke for mange biffer av gangen.  Følg tipsene om steketider under. Snu biffene med en stekespade.
    4. 4
      Ta biffene ut av stekepannen etter ønsket steketid og la dem hvile lunt en kort stund før servering.
    5. 5
      Steketider for biff som er ca. 2 cm tykk:
    6. 6
      Lite stekt biff: Stek biffen 1 minutt på hver side.
    7. 7
      Medium stekt biff: Stek biffen på sterk varme til kjøttsaften pipler ut på oversiden, snu biffen og stek til det pipler på den andre siden.
    8. 8
      Gjennomstekt biff: Stek biffen 1 minutt på hver side ved sterk varme, etterstekes ca. 4 minutter på hver side over svak varme. Det er viktig å snu biffen ofte.
    9. 9
      Kalkunbiff:
    10. 10
      Kalkunbiff stekes på samme måte som storfebiff, men skal alltid stekes godt, altså ca 4 minutter på hver side.