Minuttbiff med kanaripoteter, cherrytomater og persillemajones
Skjærer du biffen i tynne skiver før du steker den tar det ikke stort mer enn et minutt i stekepanna eller på grillen før den er perfekt stekt og ferdig til servering. Små ferskpoteter kokt med salt og en enkel, men god, majonesdressing er deilig tilbehør.
40-60 min
Enkel
Tips!
Hvis du vil ha litt mer «sting» i sausen, så kan du bytte ut ketchupen med tacosaus med din favorittstyrke og juster smaken med litt sukker. Og om du ønsker en litt lettere saus, så kan du bytte ut halvparten av majonesen med yoghurt naturell.
Slik gjør du
Persillemajones
- 1Skjær kjøtt i ca. 1½ cm tynne skiver. Legg dem på en skjærfjøl og legg litt plastfolie over kjøttstykkene. Bank skivene forsiktig ut med en liten kjele eller stekepanne. Sett kjøttet til siden og forbered tilbehøret.
- 2Lag kanaripoteter: Ha potet i en kjele og hell over salt og vann. Kok opp. Senk varmen og la potetene koke til de er møre, ca 15–20 minutter. Hell av vann og salt og la potetene dampe seg tørre. Børst vekk noe av saltet.
- 3Lag persillemajones: Bland sammen majones, ketchup, persille, sitronsaft og hvitløk. Smak til med salt og kvernet pepper.
- 4Varm en stekepanne og smelt halvparten av margarinen. Stek to av minuttbiffene, ca 2. minutter på hver side. Krydre med salt og pepper. Legg dem over på en tallerken og stek de to neste biffene på samme måte.
Ha cherrytomatene i pannen og stek dem raskt til de blir blanke og skinnet begynner å sprekke. - 5Server minuttbiff med kanaripoteter, cherrytomater og persillemajones.
- 1