Løvbiff med dirty fries og avokadosmør
Løvbiff med godt tilbehør passer like godt til hverdag som til helg. Topp den stekte løvbiffen med hjemmelaget avokadosmør og server med sprø dirty fries, maiskolber, tomater og fersk avokado.
20-40 min
Enkel
Slik gjør du
- 1Del avokadoene i to, fjern steiner og skall, og kjør i en blender eller foodprosessor. Tilsett lime og et fedd raspet hvitløk. Bland inn smør og finhakkede urter og kjør alt til en myk masse. Legg avokadosmøret på matpapir og lag passende «pølser» ved å snurpe papiret sammen i endene. Legg smøret i fryseren eller i kjøleskapet slik at det «setter seg».
- 2Tilbered potetene som beskrevet på pakken.
- 3Stek baconet sprøtt og gyllent i en stekepanne. Ta baconet ut av pannen så lenge (ikke vask pannen). Krydre løvbiffen med salt og pepper og stek dem i samme panne som baconet, til løvbiffen er gyllen og gjennomstekt.
- 4Dryss ost over de ferdigstekte potetene og sett de tilbake i ovnen til osten har smeltet. Ha alt over i en passende form eller bolle og dryss over bacon og finsnittet vårløk.
- 5Del maiskolbene i to og stek de gylne i en panne med litt smør.
- 6Server stekt løvbiff med avokadosmør, dirty fries, maiskolber, tomater og avokado.
- 7Denne retten inneholder ca. 400 g grønt.
- 1