Løvbiff med bakte tomater og knuste poteter
Løvbiff smaker like godt til hverdag som til helg. Med bakte tomater, deilige knuste poteter, bearnaisesaus og en frisk salat blir retten komplett!
40-60 min
Enkel
Slik gjør du
- 1Varm ovnen til 180 grader. Ha tomatene over i en liten ildfast form som er akkurat stor nok til å romme tomatene. Tilsett olivenolje og et delt hvitløksfedd. Dryss over en god klype salt og bak tomatene i ovn til de blir myke og begynner å sprekke opp – men fortsatt bevarer fasongen.
- 2Knus de kokte potetene forsiktig med undersiden av et glass eller lignende. Sprøstek potetene i panne med litt olje og smør. Krydre med salt og pepper og dryss litt revet parmesan over potetene. Rens og del hjertesalaten i grove strimler.
- 3Krydre løvbiffen med salt og pepper på begge sider. Stek løvbiffen over høy varme i en panne med litt olje til løvbiffen er gyllen på begge sider og gjennomstekt.
- 4Varm sausen forsiktig i en liten kasserolle.
- 5Server løvbiff med stekte knuste poteter, bakte tomater og frisk salat. Drypp litt av «tomatoljen» over salaten og press over noen dråper sitronsaft, dryss over litt ekstra parmesan hvis ønskelig og server med bearnaise.
- 6Denne retten inneholder ca. 450 g grønt.
- 1