Kremet biffgryte
Denne gryteretten med biff og rotgrønnsaker er både smaksrik og full av næring – en sikker vinner på middagsbordet!
60+ min
Middels
Slik gjør du
- 1Forvarm stekeovnen til 180 °C
- 2Kutt løken i strimler og stangsellerien i skiver. Skrell gulrøtter, kålrot og persillerot og skjær i jevne terninger.
- 3Vend biffstrimlene i hvetemel. Varm olje i en steke-panne og brun strimlene på middels varme. Stek kjøttet i flere omganger og legg det over i en ildfast form med lokk, etter hvert som det er ferdig stekt.
- 4Fres løk, gulrøtter, selleri, kålrot, persillerot i olje i stekepannen i 2 minutter. Legg grønnsakene over i den ildfaste formen med kjøttet.
- 5Ha hakkede tomater, tomatpuré og fløtesaus (pulveret) i stekepannen, sammen med 5 dl vann. Varm opp og bland ingrediensene godt sammen. Smak til med salt og pepper. Hell sausen over biffstrimlene og grønnsakene i den ildfaste formen. Ha til slutt i laurbærblader og timian. Stek retten midt i stekeovnen i 60 minutter. Husk å fjerne laubærbladene før servering.
- 6Kok ris etter anvisning på pakken.
- 7Server biffgryten med kokt ris til. Dryss gjerne timian over retten ved servering.
- 1