Kremet biffgryte

Denne gryteretten med biff og rotgrønnsaker er både smaksrik og full av næring – en sikker vinner på middagsbordet!

60+ min
Middels
Kremet biffgryte

Slik gjør du

    1. 1
      Forvarm stekeovnen til 180 °C
    2. 2
      Kutt løken i strimler og stangsellerien i skiver. Skrell gulrøtter, kålrot og persillerot og skjær i jevne terninger.
    3. 3
      Vend biffstrimlene i hvetemel. Varm olje i en steke-panne og brun strimlene på middels varme. Stek kjøttet i flere omganger og legg det over i en ildfast form med lokk, etter hvert som det er ferdig stekt.
    4. 4
      Fres løk, gulrøtter, selleri, kålrot, persillerot i olje i stekepannen i 2 minutter. Legg grønnsakene over i den ildfaste formen med kjøttet.
    5. 5
      Ha hakkede tomater, tomatpuré og fløtesaus (pulveret) i stekepannen, sammen med 5 dl vann. Varm opp og bland ingrediensene godt sammen. Smak til med salt og pepper. Hell sausen over biffstrimlene og grønnsakene i den ildfaste formen. Ha til slutt i laurbærblader og timian. Stek retten midt i stekeovnen i 60 minutter. Husk å fjerne laubærbladene før servering.
    6. 6
      Kok ris etter anvisning på pakken.
    7. 7
      Server biffgryten med kokt ris til. Dryss gjerne timian over retten ved servering.