Grillet entrecôte med potetgrateng

Grillet entrecôte med potetgrateng er en skikkelig festmidddag i sommervarmen!

60+ min
Enkel
Grillet entrecôte med potetgrateng
Tips!

Mange liker å krydre biffen med litt ekstra smakfullt krydder eller marinade – erstatt da salt og pepper med krydderblandingen eller marinaden du vil bruke.

Slik gjør du

    1. 1
      Forvarm stekeovnen til 200 °C.
    2. 2
      Skrell potetene og skjær dem i tynne skiver (ca. 3–4 mm). Ha potetskivene i en romslig bolle. Finhakk rosmarin eller knus dem i en morter. Dryss rosmarin, salt og pepper over potetene. Bruk hendene og bland alt godt, slik at alle potetskivene blir dekket av olje.
    3. 3
      Legg potetskivene i en ildfast form. Avslutt med litt ekstra olje, kvernet sort pepper og revet ost. Stek potetgratengen midt i ovnen i ca. 50 minutter. Bruk en spiss kniv og sjekk at potetskivene er helt møre.
    4. 4
      Tørk av biffene med litt kjøkkenpapir. Dersom kjøttet ikke er ferdigmarinert krydrer du det med salt og grovkvernet pepper, og pensler med litt olje.
    5. 5
      Grill biffene på direkte varme til kjøttsaft pipler ut på oversiden. Snu dem og vent til det pipler igjen. Nå har du medium grillet biff. La biffene hvile i et par minutter før servering.
    6. 6
      Server grillet entrecôte med en god salat, poteter, aioli og kryddersmør til. Topp gjerne med hakkede urter.