Gratinert biff med sjysaus og bakt hel rødløk

20-40 min
Middels
Gratinert biff med sjysaus og bakt hel rødløk

Slik gjør du

  1. Salat:

    1. 1
      Kle en ildfast form med folie og strø salt i bunnen. Kutt bunnen av rødløken og sett den på saltet. Ovnsbak løken i ca 25 minutter på 175°C til den er myk inni.
    2. 2
      Varm 1–2 ss olje i en stekepanne. Brun biffene på begge sider. Dryss over salt og pepper. Senk temperaturen og stek kjøttet videre i 2 minutter.
    3. 3
      Bland sammen brødrasp, persille og smeltet smør. Fordel det på toppen av kjøttet og gratiner i 6–8 minutter på 200°C. La kjøttet hvile litt.
    4. 4
      Lag en frisk salat av hjertesalat, strimlet agurk, skivet sukkererter og mango i terninger.
    5. 5
      Server gjerne en sjysaus til biffen – f.eks. sjysaus med sitron og persille passer godt til.