Fargerike biffkarbonader
20-40 min
Enkel
Slik gjør du
- 1Varm ovnen til 210°C .
- 2Del potetene i smale båter og vend de i olje, salt og pepper. Fordel potetbåtene utover et stekebrett med bakepapir, eller i en ildfast form (potetbåtene skal helst ikke ligge oppå hverandre). Stek potetene midt i ovnen til de er gylne, sprø og møre.
- 3Varm karbonadene i en stekepanne, eller varm de på et brett i ovnen, samtidig med potetene.
- 4Skrell gulrøttene og kast det ytterste skallet. Fortsett å skrelle gulrøttene til lange tynne gulrotbånd. Ha båndene over i en liten bolle, og tilsett appelsinsaft, noen gode dråper olivenolje og en klype salt.
- 5Rens og skjær blomkålen i 1 cm tykke skiver. Stek blomkålen i en stor stekepanne med litt olje. Krydre med salt og pepper og stek blomkålen gyllen og mør.
- 6Rør lett sammen rømme og sweet chili sauce.
- 7Server karbonadene med potetbåter, gulrotbånd, stekt blomkål og rømmedipp. Dryss gjerne over litt friske urter før servering.
- 1