Ingredienser
Dette er ordentlig kosemat, og en klassisk kombinasjon som det er vanskelig å slå.
Fremgangsmåte
-
Varm ovnen til 200 °C.
-
Legg tomatene i en liten/passende ildfast form. Tilsett to knuste båter hvitløk, drypp over olje og krydre med litt salt, pepper og en klype sukker. Bak tomatene i ovnen i ca. 20 minutter, eller til skallet begynner å sprekke.
-
Rens og del brokkolien i jevne buketter. Stek potetene etter anvisning på pakken.Varm sausen forsiktig i en liten kasserolle.
-
Krydre biffene med salt og kvernet pepper. Varm en stekepanne med olje og brun biffene godt på begge sider over høy varme. Senk temperaturen noe og ha i en god klatt smør, knuste båter hvitløk og frisk timian. Stek videre i ca. 2½ minutter på hver side for medium stekt. Tiden vil variere noe i forhold til tykkelsen på biffene. La biffene hvile i 5–10 minutter før servering.
-
Kok brokkolien raskt i fosskokende, godt saltet vann mens biffen hviler.
-
Server ytrefilet med bakte tomater, brokkoli, pommes frites og bearnaisesaus.
-
Biff med bearnaise og pommes frites er hovedrett i en 3-retters meny. Hvor forretten er Røkelaks i lefse og til dessert en god Jordbærgelé-fromasj.