Jordbærgelé-fromasj

Bruk din favoritt gelé til å lage denne luftige fromasjen. Enklere dessert får du ikke!

60+ min
Enkel
Jordbærgelé-fromasj
Tips!

Lag en enkel jordbærsaus som du kan servere ved siden av. Tin en pose frosne jordbær. Kjør jordbærene med en stavmikser og smak til med sukker.

Slik gjør du

    1. 1
      Tilbered geleen etter anvisning på pakken, men reduser vannmengden til 3½ dl. La geléblandingen stå til avkjøling i romtemperatur.
    2. 2
      Visp fløten til myk krem og vend den myke kremen inn i den avkjølte geléblandingen. Det er viktig at geléen ikke er for varm, da vil kremen smelte og fromasjen blir kompakt.
    3. 3
      Fyll fromasjen over i passende glass eller skåler. La den stå i kjøleskapet til den har satt seg, i minst 2 timer. Fromasjen kan lages god tid i forveien og oppbevares i kjøleskap frem til servering.
    4. 4
      Pynt med friske bær og sitronmelisse/mynteblader før servering.
    5. 5
      Jordbærgelé-fromasj er dessert i en 3-retters meny. Hvor forretten er Røkelaks i lefse og Biff med bearnaise og pommes frites er hovedretten.