Jordbærgelé-fromasj
Bruk din favoritt gelé til å lage denne luftige fromasjen. Enklere dessert får du ikke!
60+ min
Enkel
Tips!
Lag en enkel jordbærsaus som du kan servere ved siden av. Tin en pose frosne jordbær. Kjør jordbærene med en stavmikser og smak til med sukker.
Slik gjør du
- 1Tilbered geleen etter anvisning på pakken, men reduser vannmengden til 3½ dl. La geléblandingen stå til avkjøling i romtemperatur.
- 2Visp fløten til myk krem og vend den myke kremen inn i den avkjølte geléblandingen. Det er viktig at geléen ikke er for varm, da vil kremen smelte og fromasjen blir kompakt.
- 3Fyll fromasjen over i passende glass eller skåler. La den stå i kjøleskapet til den har satt seg, i minst 2 timer. Fromasjen kan lages god tid i forveien og oppbevares i kjøleskap frem til servering.
- 4Pynt med friske bær og sitronmelisse/mynteblader før servering.
- 5Jordbærgelé-fromasj er dessert i en 3-retters meny. Hvor forretten er Røkelaks i lefse og Biff med bearnaise og pommes frites er hovedretten.
- 1