Annapoteter

Annapoteter

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Ingredienser

Annapoteter, eller Pommes Anna som retten også kalles, er et smakfullt og enkelt tilbehør som passer til de fleste kjøttretter.

Fremgangsmåte

Forvarm stekeovnen til 190 °C.
Smelt smøret i en liten kasserolle, og ha i hvitløk og urter. Trekk smøret bort fra varmen når alt smøret har smeltet.
Vask potetene og tørk dem godt (skrell potetene hvis skallet er tykt). Skjær potetene i tynne skiver – det er enklest å bruke en mandolin, men det fungerer også med ostehøvel eller kniv.
Ha potetskivene i en bolle. Krydre godt med salt og pepper, og hell over smøret. Vend alt godt sammen slik at alle potetskivene blir dekket med smør og krydder.
Bruk helst store muffinsformer i aluminium, eventuelt ildfaste porsjonsformer eller et muffinsbrett. Smør formene med olje og fordel potetskivene i formene. Potetskivene skal ligge i en bunke, klem dem godt sammen.
Sett formene i stekeovnen og stek potetene i ca. 35 minutter, eller til poteteten er gylne og sprø i kantene og helt møre i midten (sjekk med en tynn skarp kniv). La potetene hvile i noen minutter i formene før du vender dem ut.

Tips:

Potetene kan stekes i god tid i forveien, og varmes opp igjen rett før servering. Varm de ferdigstekte potetene i stekeovnen ved 180 °C i ca. 12 minutter.