Agurk-sushirull med laks og avokado

Agurk-sushirull med laks og avokado

Tidsforbruk

< 20 min

Vanskelig­hetsgrad

middels

Ingredienser

Har du lyst på sushi litt for ofte? Prøv å lage det selv hjemme! Her har vi laget agurk-ruller og fylt dem med laks, avokado og kremost. Server med en enkel soyadip til.

Fremgangsmåte

Skjær agurken i lange, tynne bånd/skiver på langs (bruk en skarp ostehøvel). Legg skivene over på litt kjøkkenpapir så du fjerner litt av fuktigheten. Rens og del avokadoen i skiver. Skjær laksen i tynne skiver.
Lag et dobbelt lag med plastfolie og dryss over sesamfrø (på størrelse med et A4-ark). Begynn i den ene enden og lag et «teppe» av agurkskivene. Pass på at agurkskivene til enhver tid overlapper hverandre. Klapp agurkskivene med litt kjøkkenpapir før du smører på et jevnt lag med kremost (vær forsiktig så agurkskivene ikke går i stykker).
Fordel avokado, laks og koriander utover 2/3 av agurkteppet. Løft opp agurkskivene (med hjelp av plasten) og rull alt sammen til en fast rull (plasten skal hele tiden være på utsiden av rullen). Fjern all plast og skjær rullen i pene skiver.
Rør sammen ingrediensene til dippen og server.