Smoothere hverdag!

joker.no
Smaken av smoothie

Smoothie er en sunn, frisk, enkel og kjempegod fargefryd av energi uansett om du skal ha den til frokost, lunsj, kvelds, dessert eller som et mellommåltid. Det er heller ikke alltid lett å holde styr på om man har fått i seg de anbefalte "5 om dagen". Lager du en deilig smoothie vet du i hvert fall at du får i deg en god dose frukt og grønt.

Vanligvis lages smoothies av friske eller frosne bær og frukter, sammen med juice, yoghurt eller syrnet melk. Banan gir fylde og sødme, bær gir friskhet og flott farge. Bruk fantasien og eksperimenter med ulike smakskombinasjoner.

Her gir vi deg noen gode tips:

  • Lager du smoothie med isbiter eller frossen frukt og bær, hell væsken i blenderen før du fyller på med det frosne. Slik minsker du slitasjen på knivbladene.
  • Bruk gjerne magre meieriprodukter med mindre sukker.
  • For tykkere og mer kremaktig konsistens tilsett yoghurt eller banan. Dette metter mer også.
  • Har du epler eller banan i smoothien er det lurt å blande noen dråper lime eller sitron for å unngå at fruktkjøttet blir brunt.
  • For et høyere proteininnhold kan du tilsette kesam, skyr eller cottage cheese.
  • Tilsett et par spiseskjeer linfrø hvis du vil ha Omega-3 fetttsyrer og et høyere fiberinnhold.
  • Litt havregryn eller annen usukret frokostblanding øker næringsinnholdet.
  • Spe med melk eller juice for tynnere konsistens.
  • Bruk også gjerne urter som mynte og basilikum for spennende smaksopplevelser.
  • Ønsker du smoothien kaldere, tilsett noen isbiter eller iskrem.


Da er det bare å smoothe i vei!

Relatert innhold

Appelsinsmoothie

En frisk smoothie med appelsin som passer perfekt som en lett frokost eller som mellommåltid.

Smoothies i tre farger

Smoothie er en kald, litt tyktflytende drikk laget av frukt og fruktjuice som er moset i en hurtigmikser. Her gir vi deg tre ulike god oppskrifter med Eldorados spennden smooothies blandinger.

Smoothie med gulrot, mango og appelsinjuice

Denne forfriskende smoothien med smak av gulrot og mango er stappfull av gode vitaminer og mineraler. Perfekt som mellommåltid eller en lett frokost.

Frokostsmoothie med mango

Mangler du matlyst om morgenen, eller har du lyst på en sunn forfriskning? Da er smoothies tingen! Det er viktig å få i seg litt energi om morgenen slik at maskineriet settes i gang etter en lang natt.

Smoothie med gul paprika og ananas

Hvem har sagt at smoothie kun skal inneholde frukt og bær? Grønnsaker smaker kjempegodt i smoothie, og gjør det enkelt å få i seg '5 om dagen'. Her en frisk og sprek variant med gul paprika, ananas og hasselnøtter.

Vekk-med-forkjølelse-smoothie

En skikkelig bombe med c-vitaminer og andre antioksidanter som hjelper til å jage forkjølelsen ut av kroppen. Frisk ingefær er en god hjelper.

Frokostsmoothie med jordbær og blåbær

En frisk og god smoothie som virkelig gir en kick-start på dagen.

Mango- og melonslush

En forfriskende og velsmakende vitaminbombe av en smoothie. Drikker du denne f.eks. til frokost, får dagen en god start.

Anapina

En frisk og lett smoothie som lages i en fei. Server den når du har lyst på noe godt, eller som dessert.

Smoothie med jordbær, lime og kokos

Kokosmelk er fin å mikse sammen med jordbær og limesaft til en deilig sommerdrikk eller smoothie. Smaker friskt, men også søtt og godt.

Rød glede-smoothie

Lær barna å lage smoothie. Da har de alltid muligheten til å lage seg et sunt og enkelt måltid når de kommer hjem fra skolen. Her en frisk smoothie med paprika, jordbær og gulrot.

Smoothie-shots til frokost

Enkelte morgener har vi det ekstra travelt, og trenger en kick-start på dagen - raskt!  Med vår smoothie-shots holder du godt til lunsj.

En jordbær- og pæredrøm

Jordbær, pære og isbiter blir til en frisk og deilig smoothie i sommervarmen.

Eplefryd-smoothie

En deilig og forfriskende smoothie med revet eple, banan og tilsmakt med saft fra lime. Om du ønsker, kan du lage isbitene av eplejuice.

Bananorama smoothie

En smoothie som passer utmerket båre før og etter trening. Banan gir deg karbohydrater som gir rask energi til kroppen. Og at det er en smoothie som smaker kjempegodt, gjør heller ingenting.

Jordbær- og myntesmoothie

Sammen med duftende jordbær, setter frisk mynte en flott smak og farge på smoothien. Kjapt laget og så utrolig godt!