Stekt skrei med appelsinsaus og potetmos

Stekt skrei med appelsinsaus og potetmos

Tidsforbruk

> 60 min

Vanskelig­hetsgrad

middels

Ingredienser

Ta skreimiddagen til et nytt nivå med denne oppskriften som består av pannestekt skrei med en frisk appelsinsaus, potetmos og en salat av appelsin og fennikel

Fremgangsmåte

  1. Skrap skreiskinnet godt, dryss salt over fisken og la den ligge i 10 minutter
  2. Skyll av saltet og tørk godt med tørkepapir, og skjær fileten i porsjonstykker
  3. Knus hvitløksfedd lett med flatsiden av en kjøkkenkniv
  4. Varm olivenolje i en stekepanne, ha i hvitløk og timian, og stek skreien med skinnsiden ned til skinnet er sprøtt, ca 4 minutter
  5. Snu skreien, tilsett smør og trekk stekepannen av varmen. La skreien trekke til den akkurat er gjennomstekt, ca 4 minutter
  6. Ta skreien ut av stekepannen, legg til side og hold den varm
  7. Press saften av appelsinen og ha den i stekepannen som skreien ble stekt i
  8. Kok appelsinsaft til mengden er halvert
  9. Sil over i en liten kasserolle og rør inn kaldt smør i terninger. Smak til med salt
  10. Varm opp sausen forsiktig før servering, den skal ikke kokes
  11. Skrell poteter, skjær i biter og kok møre i lettsaltet vann, ca 15 minutter
  12. Hell av kokevannet, og mos potetene med en potetmoser eller en gaffel
  13. Tilsett smør og matfløte, og mos til ønsket konsistens
  14. Smak til med salt og pepper
  15. Skrell appelsin og del i båter
  16. Finsnitt fennikel og rødløk. Bruk gjerne en mandolin hvis du har
  17. Vend appelsinbåter, fennikel og rødløk i olivenolje og smak til med salt og pepper
  18. Vask og skjær gulrot og rødbeter i papirtynne skiver, og legg i en bolle med iskaldt vann. Bruk gjerne en mandolin hvis du har
  19. Ha solsikkeolje i en kasserolle og varm opp til ca 180 grader. Bruk en spisepinne av tre for å sjekke om det er varmt nok, det skal boble rundt spissen
  20. Tørk godt av grønnsakene med et tørkepapir og friter i kasserollen i puljer til de er sprø og gylne. Pass på steketiden, særlig på rødbetene
  21. Bruk en hullsleiv og løft dem over på et tørkepapir så fettet får renne av seg
  22. Krydre med salt og pepper
  23. Server skreien med appelsinsaus, potetmos og salat. Ha rotgrønnsakschips på toppen.