Skrei med chorizo

Skrei med chorizo

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelig­hetsgrad

middels

Ingredienser

I denne oppskriften møter den milde og friske smaken av skrei den spenstige og sterke smaken av chorizo. Dette er en vinner til fest.

Fremgangsmåte

Sett stekeovnen på 200 grader
Skjær skreifileten i porsjonsstykker
Rør saltet ut i vann og la skreien ligge i vannet i 15 minutter
Ta skreistykkene ut av vannet og tørk dem med tørkepapir
Stek skreistykkene med skinnsiden ned i solsikkeolje i en varm stekepanne til skinnet er brunt, ca. 3 minutter
Legg stykkene over i en smurt ildfast form med skinnsiden opp og stek i stekeovnen til den er ferdig, ca. 3 minutter
Skjær chorizo i skiver og stek dem sprø i stekefettet fra skreien.
Skjær persille i strimler, ta kjernene ut av granateple og riv skall av sitron
Bland persille, granateple og sitronskall med chorizopølse
Potetmos
Skrell poteter og skjær i skiver
Kok potetskivene møre, mos dem, og rør inn melk og smør til passe konsistens.
Smak til med salt og pepper

Tips:

Server skreien med chorizoblandingen og potetmos.