Oreo iskake

Oreo iskake

Tidsforbruk

> 60 min

Vanskelig­hetsgrad

middels

Ingredienser

Finnes det noe bedre enn Oreokake? Ja, Oreo iskake! Kaken har en sprø kjeksbunn og en deilig, kremete hjemmelaget iskrem. Server den gjerne med friske jordbær for litt ekstra sommerfølelse!

Fremgangsmåte

  1. Kle bunnen av en springform på 24 cm i diameter med bakepapir.
  2. Lag kjeksbunn. Kjør oreokjeks til fine smuler i en hurtigmikser. Tilsett smeltet smør og bland det godt sammen. Trykk kjeksblandingen jevnt utover bunnen av formen, og sett den kjølig.
  3. Rør sammen eggeplommer og sukker i en glass- eller stålbolle og sett bollen over varmt vann. Visp hele tiden til eggeblandingen begynner å bli varm og sukkeret har løst seg opp.
  4. Pisk blandingen videre i maskin eller for hånd til den er kald og har blitt lys og tykk eggedosis. Knus kjeksen i mindre biter og vend den inn i eggedosisen.
  5. Stivpisk kremfløten og vend den sammen med eggedosisen.
  6. Fyll isblandingen i kakeformen, dekk med plastfolie og frys i minst 4 timer. Sett iskaken i kjøleskapet ca. 20 minutter før den skal serveres.
  7. Server gjerne iskaken med friske jordbær.
Send oss dine tilbakemeldinger