Oreokake

Oreokake

Tidsforbruk

> 60 min

Vanskelig­hetsgrad

middels

Ingredienser

Denne oreokaken har alt! Sprø kjeksbunn av oreokjeks, fløyelsmyk og kraftig mørk sjokolademousse og hvit sjokolademousse med knasende sprø biter av oreo. Servert med en kopp svart kaffe kan det knapt bli bedre.

Fremgangsmåte

Øverste lag:
Kle bunnen av en springform på 24 cm i diameter med bakepapir.
Lag kjeksbunn. Kjør oreokjeks til fine smuler i en hurtigmikser. Tilsett smeltet smør og bland det godt sammen. Trykk kjeksblandingen jevnt utover bunnen av formen, og sett den kjølig.
Brekk mørk sjokolade i mindre biter og ha den i en bolle. Sett bollen over en kjele med vann som småkoker (vannbad), og la den stå til sjokoladen har smeltet. Bunnen av bollen skal ikke være i kontakt med vannet.
Bløtlegg gelatin til det midterste laget med fyll. Gelatinen skal ligge i kaldt vann i ca. 5 minutter.
Hell all kremfløten i en bolle og stivpisk den til krem. Sett den piskede kremen kaldt.
Når den mørke sjokoladen har smeltet, ta bollen av kjelen og rør inn egg.
Klem vannet ut av gelatinen og smelt den i en kjele med 1/2 dl vann. Hell gelatinen forsiktig i en tynn stråle over i sjokoladeblandingen. Rør hele tiden. Avkjøl sjokoladeblandingen litt.
Vend inn halvparten av den piskede kremfløten. Rør forsiktig til du har en jevn og klumpefri blanding. Hell blandingen over kjeksbunnen og stryk den utover slik at overflaten blir jevn. Sett formen tilbake i kjøleskapet slik at kaken stivner.
Brekk hvit sjokolade i mindre biter og ha den i en bolle. Sett bollen over en kjele med vann som småkoker (vannbad), og la den stå til sjokoladen har smeltet.
Bløtlegg gelatin til det øverste laget med fyll. Gelatinen skal ligge i kaldt vann i ca. 5 minutter.
Når den hvite sjokoladen har smeltet, ta bollen av kjelen og rør inn egg.
Klem vannet ut av gelatinen og smelt den i en kjele med 1/2 dl vann. Hell gelatinen forsiktig i en tynn stråle over i sjokoladeblandingen. Rør hele tiden. Avkjøl sjokoladeblandingen litt.
Vend inn resten av den piskede kremfløten. Rør til du har en jevn og klumpefri blanding. Knus oreokjeks i mindre biter og vend dem forsiktig inn i sjokoladeblandingen. Hell blandingen over i formen og stryk den utover slik at overflaten blir jevn. Sett formen tilbake i kjøleskapet og la den stå til kaken har blitt helt stiv.
Bruk en tynn spiss kniv og skjær forsiktig langs kanten av formen før du løsner den og setter kaken på et fat. Pynt eventuelt kaken med oreokjeks og friske jordbær.