Laks på grillen

Laks på grillen

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt
porsjoner

Ingredienser

  • 600 g Frøya laks
  • 1 liten potte med urter, f.eks. basilikum
  • 100 g meierismør, romtemperert
  • 1 kg småpoteter
Grillet laks med urtesmør og småpoteter. En symfoni for smaksløkene.

Slik gjør du

  1. Kok småpotetene til de er møre, ca. 15 minutter. Kutt laksen i stykker og legg den på grillen på høy temperatur. Etter 2–3 minutter flytter du fisken over på et stykke grillfolie på grillen og lar den bli gjennomstekt. Pakk gjerne folien litt rundt fisken, da går det fortere og du får et saftigere resultat. Det tar ca. 7–8 minutter å grille fisken.
  2. Kjør smør og basilikum i hurtighakker eller med stavmikser til urtesmør. Server laksen med nykokte poteter og urtesmøret.
  3. kilde: http://www.joker.no