Klippfisk med pesto

Klippfisk med pesto

Tidsforbruk

40-60 min

Vanskelig­hetsgrad

middels

Ingredienser

Ovnsbakt klippfisk med grønn pesto ser ekstra lekkert ut med en tomatsaus ved siden av. Dette er en oppskrift inspirert av det portugisiske kjøkken – egnet for å imponere!

Fremgangsmåte

  1. Sett stekeovnen på 180 °C.
  2. Skjær klippfisken i serveringsstykker og smør med pesto.
  3. Ha fiskestykkene på et stekebrett med bakepapir og stek i stekeovnen i ca. 10 minutter.
  4. Skjær fennikel i strimler og kok i hvitvin i et par minutter.
  5. Ta ut fennikelstrimlene og kok kokekraften inn til det halve.
  6. Pisk smør inn i kokekraften, tilsett hakkede soltørkede tomater og hakket persille.
  7. Stek fennikelstrimlene i olje i 1 minutt. Server klippfisken med stekt fennikel, saus og poteter ved siden av.