Klippfisk med pesto

Klippfisk med pesto

Tidsforbruk

40-60 min

Vanskelig­hetsgrad

middels
porsjoner

Ingredienser

  • 800 g klippfisk, utvannet og renset
  • 4 ss pesto
  • 2 friske fennikel
  • 2 ss hvitvin/eplemost
  • 100 g smør
  • 100 g soltørket tomat
  • 1 ss frisk persille
  • 2 ss olje
  • poteter
Ovnsbakt klippfisk med grønn pesto ser ekstra lekkert ut med en tomatsaus ved siden av. Dette er en oppskrift inspirert av det portugisiske kjøkken – egnet for å imponere!

Slik gjør du

  1. Sett stekeovnen på 180 °C.
  2. Skjær klippfisken i serveringsstykker og smør med pesto.
  3. Ha fiskestykkene på et stekebrett med bakepapir og stek i stekeovnen i ca. 10 minutter.
  4. Skjær fennikel i strimler og kok i hvitvin i et par minutter.
  5. Ta ut fennikelstrimlene og kok kokekraften inn til det halve.
  6. Pisk smør inn i kokekraften, tilsett hakkede soltørkede tomater og hakket persille.
  7. Stek fennikelstrimlene i olje i 1 minutt. Server klippfisken med stekt fennikel, saus og poteter ved siden av.