Hjemmelaget kebab

Hjemmelaget kebab

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Ingredienser

Denne smaksbomben av en rett er inspirert av det tyrkiske kjøkken; kebab på grillspyd laget av karbonadedeig, gode krydder og med en frisk salat til.

Fremgangsmåte

Forvarm stekeovnen til 200 °C.
Bland sammen karbonadedeig, egg, melk, potetmel, salt, finhakket chili, paprikapulver, hvitløkspulver og oregano.
Lag 8 avlange kjøttkaker av deigen og stikk et grillspyd gjennom hver. Stek kjøttet i olje i en stekepanne i 2 minutter på hver side.
Legg kjøttspydene på et stekebrett og dryss litt paprikakrydder på toppen. Stek spydene videre i stekeovnen i 10 minutter.
Del agurk, tomater og rødløk i små terninger. Bland grønnsakene sammen til en salat med finhakket mynte, olivenolje og sitronsaft.
Tilbered pommes strips etter anvisningen på pakken.
Server kebabspydene og salaten med pommes strips og yoghurt naturell.

Tips:

Grillspydene kan også tilberedes på grillen. Bløtlegg tregrillpinnene en halvtimes tid før bruk.