havrevafler med ørret og rømmedressing

havrevafler med ørret og rømmedressing

Tidsforbruk

40-60 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Ingredienser

Smakfulle mettende middagsvafler med havremel, toppet med røkt ørret og en frisk rømmedressing, passer like godt som forrett, eller som en liten lunsj eller kveldsmat.

Fremgangsmåte

Bland havremel, hvetemel, bakepulver, kesam, egg, smeltet smør, akasiehonning, melk og salt til en jevn røre. La røren svelle i minst en halv time før steking.
Lag rømmedressingen mens vaffelrøren sveller. Finhakk rødløk og gressløk, og bland det med rømmen. Sett rømmen kaldt frem til servering.
Stek vaflene i et smurt vaffeljern til de er gylne.
Legg røkt ørret eller laks på vaffelhjertene og topp med rømmedressingen. Pynt gjerne med finhakket gressløk.