Havrevafler med jordbæris

Havrevafler med jordbæris

Tidsforbruk

40-60 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Ingredienser

Vafler og is er en god kombinasjon. Her har vi brukt jordbæris, men bruk din favoritt. Alle smaker passer til vaflene.

Fremgangsmåte

Pisk egg og sukker godt sammen. Rør inn kulturmelk og smeltet smør.
Bland sammen alt det tørre og pisk det inn i røren til den er uten klumper.La røren svelle i 30 minutter.
Stek vaflene og avkjøl på rist.
Legg vaffelplater på et fat og legg en stor kule jordbæris og dryss på mandelflak.
Marinerte jordbær
Del jordbærene i fire båter. Kok opp sukker og vann. Legg i stjerneanis og appelsinskall. La det småkoke i 10 minutter. Kjøl ned marinaden, fjern stjerneanis og appelsinskall og legg så jordbærene i marinaden i 15 minutter.
Server havrevaflene med jordbæris og marinerte jordbær.