Ingredienser
Brytebrød ser lekkert ut på en buffe og er skapt for å deles. Kan serveres som tilbehør til det meste.
Fremgangsmåte
- Fyll:
-
Bland mel, tørrgjær og salt i en bakebolle, og rør vannet inn i melblandingen. Elt sammen til en løs, men ikke klissete deig, tilsett eventuelt litt mer grovt mel til deigen slipper bakebollen. Hell oljen over deigen og hev den til dobbel størrelse i ca. 40 minutter.
-
Kna den ferdighevede deigen på nytt i 1–2 minutter. Del den i 16 like store runde emner. Ha mel på benken, slik at deigen ikke henger igjen. Trykk deigemnene litt flate med hånden eller en kjevle.
-
Hakk basilikumbladene og bland dem med 2 ss olivenolje. Legg litt basilikum og revet ost på hvert emne. Brett deigen rundt fyllet og form til en bolle. Legg dem tett, med skjøten ned, i en bakepapirkledd eller smurt liten langpanne. Etterhev brødet i ca. 40 minutter.
-
Stek brødet i forvarmet stekeovn, på 200 °C i ca. 35 minutter til de har fått en fin gyllen farge.