Varm potetsalat

Varm potetsalat

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelig­hetsgrad

middels
porsjoner

Ingredienser

  • 1 kg ferskpotet små
  • 2 ss havsalt per liter vann
  • 1 dl olivenolje god
  • 3 ts grov sennep
  • 1 ss eplecidereddik
  • 3 ss friske urter (f.eks rosmarin, basilikum, timian)
Ferskpoteter tilberedt på denne måten smaker av herlig sommer. Passer kjempegodt til all slags mat. Til spekemat, på tapasbordet eller grillet kjøtt.

Slik gjør du

  1. Vask potetene godt og kok dem møre i salt vann. Damp potetene på god ettervarme uten lokk.
  2. Bland sammen olivenolje, sennep og eplecidereddik. Hell blandingen over potetene mens de er varme.
  3. Finhakk krydderurtene. Bruk gjerne et eller flere slag i blandingen.
  4. Vend sammen poteter, dressing og urtekrydder.
  5. Server salaten lun.
  6. PSST: Du kan gjerne sprøsteke noen spekematstrimler og blande inn i potetsalaten. Har du i tillegg litt frisk salat til, blir det en fullstendig middagsrett.