Valnøttrundstykker

Valnøttrundstykker
10 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels

Tidsforbruk

> 60 min
Nøtter setter en spennende smak på gjærbakst, og disse rundstykkene er intet unntak. Blanding av flere kornarter i deigen spisser smaken ytterligere.

Ingredienser

  • 3,5 dl vann
  • 400 g siktet speltmel
  • 50 g sammalt rug, grov
  • 50 g byggmel
  • 100 g valnøttkjerner hakkede
  • 10 g havsalt
  • 25 g gjær

Slik gjør du

  1. 1. Bland alle ingrediensene, men hold igjen 1/2 dl vann til senere.
  2. 2. Kjør deigen i ca. 4 minutter på sakte fart. Øk så hastigheten, og kjør i ca. 7 minutter.
  3. 3. Tilsett så den siste skvetten med vann, litt etter litt. Deigen skal nå være smidig og blank. La deigen hvile i ca. 1 time.
  4. 4. Del deigen i emner og form til ti runde kuler.
  5. 5. Hev rundstykkene til dobbel størrelse.
  6. 6. Snitt dem med en skarp kniv, og stek i midten av ovnen ved 220°C i 10-15 minutter til de er gyldenbrune. Avkjøles på rist.