Urtekrydret svinefilet

Urtekrydret svinefilet
8 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

avansert

Tidsforbruk

> 60 min
Har du lyst til å servere en spennende og imponerende rett til gjestene dine?

Ingredienser

  • 2 kg svinekam med ben
  • 3 dl friske urter (f.eks rosmarin, basilikum, timian) Ca.
  • 3 ss margarin
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper

Slik gjør du

  1. 1. Ben ut kammen. Bena brunes og kokes kraft på (se egen oppskrift for brun kraft).
  2. 2. Fukt skaftet på en tresleiv og stikk et hull gjennom filéten. Finhakk urtekrydderet og fyll halvparten inn i filéten.
  3. 3. Pensle filéten med smeltet margarin, dryss over resten av urtekrydderet, salt og grovmalt pepper.
  4. 4. Stikk inn et steketermometer og legg filéten i langpanne og stek i stekeovn ved 125°C til termometeret viser 70°C for rosa kjøtt 1 1/2-2 timer, avhengig av tykkelsen.
  5. Server svinefiléten med sjysaus smakt til med urter, poteter og grønnsaker, f.eks. vårløk eller sukkererter og gulrøtter.