Torsk i folie

Torsk i folie
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Tidsforbruk

20-40 min
Sølvpakket torsk, en sølvball med sunnhet. Del ut som en liten gave. På sølvfat servert; en smak av hav, urter og struttende grønnsaker.

Ingredienser

  • 400 g torskefilet, fersk eller frossen
  • 4 ark aluminiumsfolie eller bakepapir
  • 2 gulrøtter
  • 4 sjalottløk
  • 2 maiskolber
  • 12 små tomater
  • fersk persille eller andre urter
  • 4 ss meierismør

Slik gjør du

  1. 1. Del torsken i 8 stykker og ha på litt salt og pepper.
  2. 2. Lag fire skåler av aluminiumsfolie og legg litt smør i bunnen av hver skål.
  3. 3. Kutt opp gulrøtter og løk i tynne skiver, bruk gjerne potetskrelleren på gulroten. Del tomatene i fire og skjær maisen løs fra kolben.
  4. 4. Legg to fiskebiter i hver pakke og fordel grønnsakene over. Legg en spiseskje med smør på toppen og dryss litt hakkede urter over.
  5. 5. Lukk pakkene tett sammen og sett de på et stekebrett i varm ovn eller på grillen.
  6. 6. Pakkene trenger ca. 15 minutter på 210°C i ovnen eller 10 minutter på grillen.
  7. Server gjerne med kokt ris eller pasta.