Thaisalat med grapefrukt

Thaisalat med grapefrukt

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelig­hetsgrad

middels
porsjoner

Ingredienser

  • 1 grønn squash
  • 3 gulrøtter
  • 0,5 hodekål
  • 2 rosa grapefrukt, ev. appelsin
  • 2 vårløk
  • revet skall av 1 lime
  • 0,3 bunt grovhakket frisk koriander
  • 1 pakke bønnespirer (á 200 g)
  • 2 ss sesamfrø

Dressing:

  • 2 cm revet frisk ingefær
  • 1 båt revet hvitløk
  • 1 finhakket rød chili
  • saft av 1 lime
  • 2 ss soyasaus
  • 1 ss olje
En frisk og spicy salat med sprø grønnsaker og deilig grapefrukt! Perfekt tilbehør til en saftig biff, eller servert som en lett vegetarrett.

Slik gjør du

  1. Skjær squash og gulrot i tynne strimler med hjelp av et juliennejern. Ha strimlene i en bolle. Snitt kål i tynne strimler ved hjelp av en kniv eller ostehøvel.
  2. Skjær topp og bunn av grapefrukt. Skjær av resten av skallet slik at du fjerner den hvite hinnen. Legg grapefrukten i den ene hånden og skjær ut skinnfrie fileter ved å skjære tett inntil hinnene mens du snur på grapefrukten i hånda. Ha filetene i bollen med grønnsaker.
  3. Skjær vårløk i tynne strimler på skrå, og ha det i bollen med de andre grønnsakene. Ha også revet limeskall, grovhakket koriander og bønnespirer i bollen og bland alt godt sammen.
  4. Bland sammen dressingen. Hell dressingen over grønnsakene i bollen rett før servering og vend alt godt sammen.
  5. Anrett salaten i en stor skål, dryss over sesamfrø og pynt gjerne med frisk koriander.
  6. Tips: Har du ikke juliennejern: Bruk en ostehøvel og høvle lange, tynne «flak» av squashen. Stopp når du kommer inn til den svampaktige kjernen, snu på squashen og fortsett å høvle til du bare har igjen kjernen. Legg skivene oppå hverandre og skjær dem i tynne strimler med en skarp kniv. Gjør det samme med gulrot.
  7. kilde: http://www.matprat.no