Svinewok med mango

Svinewok med mango
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels

Tidsforbruk

20-40 min
Svinekjøtt i wok sammen med masse deilige grønnsaker og søt mango. Enkelt, raskt og ikke minst sunt.

Ingredienser

  • 3 ts frisk ingefær revet
  • 1 stk rød chili hakket
  • 2 båt hvitløk - knust
  • 450 g indrefilet av svin - i strimler
  • 5 ss appelsinjuice
  • 2 ss soyasaus
  • 2 ss olje
  • 1 stk rødløk i tynne ringer
  • 1 stk grønn squash i strimler
  • 2 stk rød paprika - i strimler
  • 1 stk mango i biter
  • 2 ss frisk sitronmelisse hakket

Slik gjør du

  1. 1. Hakk chili og knus hvitløk og ha det over kjøttstrimlene sammen med den revne ingefæren.
  2. 2. Hell over juice, soyasaus og 1 ss av oljen. Dekk til og mariner i kjøleskap i minst 30 minutter. Rør om av og til. Ta vare på marinaden.
  3. 3. Varm woken og ha i resten av oljen. 
  4. 4. Wok kjøttet i 4 minutter under omrøring. Ha i rødløk, squash og paprika og wok videre i 2 minutter. Hell over marinaden og tilsett mango. Dryss over hakket sitronmelisse og server woken umiddelbart med nykokt ris og limebåter.
  5. Tips:  Svinekjøttet kan erstattes med kylling eller scampi.