Svinewok med mango

Svinewok med mango

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelig­hetsgrad

middels
porsjoner

Ingredienser

  • 3 ts frisk ingefær revet
  • 1 stk rød chili hakket
  • 2 båt hvitløk - knust
  • 450 g indrefilet av svin - i strimler
  • 5 ss appelsinjuice
  • 2 ss soyasaus
  • 2 ss olje
  • 1 stk rødløk i tynne ringer
  • 1 stk grønn squash i strimler
  • 2 stk rød paprika - i strimler
  • 1 stk mango i biter
  • 2 ss frisk sitronmelisse hakket
Svinekjøtt i wok sammen med masse deilige grønnsaker og søt mango. Enkelt, raskt og ikke minst sunt.

Slik gjør du

  1. Hakk chili og knus hvitløk og ha det over kjøttstrimlene sammen med den revne ingefæren.
  2. Hell over juice, soyasaus og 1 ss av oljen. Dekk til og mariner i kjøleskap i minst 30 minutter. Rør om av og til. Ta vare på marinaden.
  3. Varm woken og ha i resten av oljen. 
  4. Wok kjøttet i 4 minutter under omrøring. Ha i rødløk, squash og paprika og wok videre i 2 minutter. Hell over marinaden og tilsett mango. Dryss over hakket sitronmelisse og server woken umiddelbart med nykokt ris og limebåter.
  5. Tips:  Svinekjøttet kan erstattes med kylling eller scampi.