Sushiruller

Sushiruller
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels
Maki sushi er marinert sushi ris rullet inn i nori tang sammen med sjømat og gjerne også grønnsaker. Denne maki sushien er litt mottsatt i og med at tangen ligger inn og sjømaten på utsiden.

Ingredienser

  • 300 g fersk renskåret laksefilet
  • 5 ark nori tang
  • 500 g kokt sushiris
  • 6 ss sushi eddik
  • 3 ss sukker
  • 2 vårløk i strimler

Utstyr

  • plastfolie, bambusmatte

soyasaus

  • 1 dl soyasaus
  • 3 ss presset sitronsaft
  • wasabi og syltet ingefær til servering

Slik gjør du

  1. Bland soyasausen og sitronjuicen. Skjær laksen i tynne skiver og dryss litt salt over. Rør sammen eddik og sukker og vend blandingen forsiktig inn i den kokte risen. Legg et stykke klar plast på en bambusrullematte. Fordel noe av sushirisen på et område så stort som noriflaket. Dekk risen med noriflaket, legg litt vårløk på midten og rull sammen. Legg et nytt ark plastfolie på bambusmatten og dekk denne med lakseskiver. Legg den ferdige risrullen over og rull den inn i laksen. Gjenta med resten av risen og laksen. La rullene hvile i kjøleskap 10 minutter.Ta dem ut og skjær dem opp i passende biter. Server med sitronsoyasausen, syltet ingefær og wasabi.