Skinkesteksmørbrød

Skinkesteksmørbrød
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Tidsforbruk

< 20 min
Et smørbrød skal kunne spises med øynene. Det skal være høyt, luftig og fylle opp magen. Med ferske råvarer og litt fantasi kan man selv lage de mest fristende smørbrødene. Våre livsglade danske naboer liker sine smørbrød med mer pålegg enn brød. Hvis du lager smørbrødene etter danskene, blir garantert smørbrødene dine en suksess i en hver anledning.

Ingredienser

  • 4 skiver grovt brød
  • 20 g margarin
  • 8 salatblader, gjerne et grønt og et rødt blad
  • 120 g skinkestek uten ben
  • 80 g ferdig kokt og avkjølt surkål
  • 4 store sylteagurker i skiver
  • 4 svisker
  • 4 båter fersken, frisk eller hermetisk

Slik gjør du

  1. 1. Smør margarin på brødskiva. Vask salatbladene og legg de på brødskiven.
  2. 2. Legg skinkesteken pent på sammen med surkål.
  3. 3. Skjær et kutt i sylteagurken halvveis gjennom og vri den som en vifte over pålegget. Pynt med sviske, fersken og eventuelt urter.
  4. Smørbrød passer til alle typer sammenkomster. Selskap, møter, dåp eller bare som en ekstra fin lunch når du skal ha venner eller familie på besøk.