Scampi med spekeskinke

Scampi med spekeskinke
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels

Tidsforbruk

> 60 min
Spekeskinke kan brukes til mye, her som smaksforsterker til reker. Nydelig kombinasjon.

Ingredienser

  • 6 skive spekeskinke skåret i to, på langs
  • 500 g scampi
  • 2 stk grønn squash skåret på langs med en ostehøvel
  • 8 skive sitron , tynne
  • 4 stk trepinne
  • 1 ss sitronsaft nypresset
  • 2 ss hvitvin
  • 2 ss olivenolje
  • 2 stk laurbærblad
  • 1 ts frisk timian , evt. 0,5 ts tørket
  • 3 båt hvitløk
  • 0,5 ts pepper nykvernet

Slik gjør du

  1. 1. Bland alle ingrediensene til marinaden i en bolle. Legg scampien i marinaden. Vend de slik at de blir godt dekket av marinaden. Legg over et lokk og la det stå kjølig i minst 4 timer eller natten over.
  2. 2. Stek squashskivene i olje til de blir myke. Ta scampiene opp av marinaden og rull en squashskive rundt hver, og så en spekeskinkeskive. Tre 3 innpakkede scampi på hvert spyd med sitronskiver i mellom til pynt.
  3. 3. Stek spydene i en stekepanne i 3-4 min, til scampiene skifter farge eller grill dem like lenge.
  4. 4. Fordel spydene på tallerkener, pynt med salat og frisk timian.