Saltimbocca di pollo

Saltimbocca di pollo
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Tidsforbruk

< 20 min
Den italienske originalen, saltimbocca alla romana, lages med kalv. Vi blir likevel overrasket om ikke den med kylling holder hva navnet lover, nemlig salto i munnen!

Ingredienser

  • 6 stk kyllingfilet
  • 1 seperator salt og pepper
  • 6 blad frisk salvie
  • 6 skive spekeskinke
  • 1,5 dl parmesan , evt. sveitserost

Slik gjør du

  1. 1. Dryss salt og pepper på kyllingfiletene og stek dem i 2 minutter på hver side.
  2. 2. Legg filetene over i en ildfast form. Legg på friske salvieblader, en skive spekeskinke og revet ost på hver kyllingfilet.
  3. 3. Sett formen øverst i ovnen ved 225 °C og gratiner i ca. 10 minutter til overflaten er gyllen og kyllingen er gjennomstekt.
  4. Server med pasta iblandet litt olje, hakkede krydderurter og strimlede, soltørkede tomater.